Over Carolyn van Poppel

Mijn passie voor bouwen is al vroeg ontwikkeld. Door zelf hutten te bouwen van gevonden bouwmaterialen in de toen nieuwbouwwijk Westzijderveld. Door de tekenlessen op de middelbare school en door te leren kijken naar gebouwen en haar geschiedenis bij TU Delft Bouwkunde. Natuurlijk leerde ik ontwerpen, draagconstructies door te rekenen en alle verschillende aspecten van de architectuuropleiding. Echter pas is in de praktijk viel alles op zijn plaats. Zo leerde ik bij een bekend retailbedrijf hoe specifieke wensen van klanten te vertalen naar de aankoop van een keuken, vloer of badkamer. En bij twee grote aannemersbedrijven leerde ik de dagelijkse hectiek van en rondom de bouwplaats kennen.

Waar andere architecten zich toeleggen op puur het ontwerpen van gebouwen voel ik mij meer thuis als regisseur van complexere bouwopgaven. Complex zoals de uitvoering van het toenmalige ING hoofdkantoor aan de zuidas te Amsterdam of een verbouwing van de klantenservice op precies dezelfde locatie in het hart van de winkel.

Sinds 2009 zijn zowel het begeleiden van verbouwingen in bewoonde situatie als het oplossen van bouwkundige problemen in opdracht van VVE besturen, de uitdagende bouwopgaven waar ik met plezier aan werk.

Mijn drijfveren naast passie voor bouwen zijn: mijn twee kinderen, piano spelen en touren in oldtimer uit 1976.

Contact